sobota 11. 5. – Závod vlčat a světlušek – vlčata a světlušky

Tentokrát závod vlčat a světlušek pořádá pro náš a okres Jeseník skautské středisko Slunce Jeseník a celý závod bude probíhat v Mikulovicích. Kvůli poměrně vzdálené lokaci budeme muset vyjet brzo ráno. Start závodu se ale posunul až na 9 hodinu, takže by to mělo bát schůdnější.

Je potřeba, aby přišly ty děti, které na schůzkách řekly, že dorazí, jinak bude družina nesoutěžní a nebude se moct zapojit do závodu! Jsou přihlášení dopředu. 

  • Sraz v sobotu v 5:40 na vlakovém nádraží Bludov, změna oproti klubovně kvůli ranní hodině. Pojedeme do Šumperka  na autobus na Jeseník a  následně do Mikulovic 
  • S sebou: 150 korun na vlaky a autobusy, svačinu na cestu, lahev s pitím; oběd, menší svačinky a pitný režim budou na místě zajištěny, je ale potřeba, aby si děti vzaly vlastní hrnečekvěci na schůzku: papír, tužku, uzlovačku, KPZ, šátek, batůžek na samotný závod, sportovní oblečení a boty, pokrývku hlavy, opalovací krém  a pláštěnku 
  • Samotný závod bude probíhat od 9:30 a vyhlášení se předpokládá na 16:30 
  • Návrat bude v 20:25 opět na vlakové nádraží Bludov 

I když akce může vypadat jako náročnější, celý den bude probíhat doprovodný program závodu pro děti a je to skvělá příležitost pro děti se seznámit s ostatními vrstevníky na okrese a porovnat mezi sebou znalosti, schopnosti a dovednosti.